Dag 12 Kennedy Space Center

Da var tiden inne for å sjekke ut NASA og deres Kennedy Space Center. 


Etter ca 30 minutter kjøring fra Cocoa Beach var vi framme og rakettene begynte å komme til syne. 


Vi måtte først veksle inn verdikupongene vi kjøpte på hotellet og deretter igjennom en sikkerhetskontroll før vi slapp innenfor.

Raketter er egentlig ganske store. I rakettparken stod det flere ulike generasjoner. Den ene større enn den andre. 


Vi tok til venstre innenfor portene og så blandt annet et kontrollsenter. Ganske primitive saker hvor de satt og gjorde beregninger osv helt manuelt. 


Vi hoppet på en av bussene som kjørte rundt og guidet. Det er store områder her og avstandene mellom de ulike fasilitetene er lange. Bildet under er av monteringshallen til rakettene og romfergene. Her blir de montert ferdige til oppskyting og satt på transportkjøretøy som frakter det hele til oppskytingslokasjonen. 


Her er selve oppskytingslokasjonen hvor rakettene og fergene blir skutt opp. Man kommer mye nærmere og ser mer detaljer men fikk ikke tatt bilde da. 


Denne raketten var enorm og "hang" over hodet på oss. Den hang delt slik at man fikk se de ulike fasene og hvilke deler som blir løst fra resten under oppskytingsfasen. Ganske heftig størrelse på dette. 


Greie motorer i hekken. Litt skyvekraft må til. 


Jada, vi måtte ta og føle på månesteinen. 


Apollo 14 kapsel. Ganske utrolig å se dette på ekte. 


Neste rosin i den berømte pølsa var selvfølgelig mulighet til å se og nesten ta på romfergen Atlantis! jeeeze. Gåsehudøyeblikk! Den var hengt opp til beskuelse med lasterom åpnet og armen ute. 


Undersiden på Atlantis. Man kunne gå rundt fergen og se den fra de fleste vinkler. 



Etter 6-7 timer med utstillinger, simulatorer, guidet turer, gigantiske IMAX 3D kino med filmer fra verdensrommet så var vi igjennom og fornøyde med dagen. 


Takk til Eskil som anbefalte dette og mente at vi bare MÅTTE innom her. Ja det måtte vi og angret ikke et sekund :-)

Kommentarer