Dag 10 Hop on hop off

Som de turister vi er så tenkte vi at en tur i bakkene med trikk hadde vært både gøy og spennende. Vi oppsøkte derfor Union Square og stilte oss i kø der trikkene snur. Etter et god stund skjønte vi at dette kom til å ta tid.. Trikkene flyttet nesten ikke på seg og de stappet trikkene helt fulle med folk hengende på utsiden (selv om det visstnok var den beste plassen). Ville vi se noe? Ville det flytte seg i det hele tatt opp bakkene? Er dette bare en overpriset turistfelle? $28 for oss fire og et par timer i kø... 



Vi fant etterhvert ut at vi ikke gadd dette. Var jo mer stas å se på trikken enn å stappes inn på den.
Vi gikk derfor heller oppover bakken for å se litt selv. 

Vi gikk litt på kryss og tvers og ble plutselig huket tak i ei dame som lurte på om vi ville kjøre buss. Vel, trikken var avlyst og vi var derfor villige til å høre på hva skjebnen hadde i vente for oss. Vi kjøpte 48timers pass til hop on hop off sightseeing. Prisen var overkommelig og damen hyggelig. Neste buss skulle gå om litt og vi valgte å spise litt imens. 

Jeg begynte å sjekke reviews av selskapet vi kjøpte billetter av.. Det skulle jeg ikke gjort fordi de fikk slakt på tripadvisor og google. Pokker!! Hvorfor kan man ikke sjekke slikt først.. Med ganske lave forventninger gikk vi derfor til den mest slitne bussen som dukket opp med denne logoen på:


Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det som møtte oss men det var ikke av siste årgang. Men ikke for det.. De var godt polstrede og skitne men gode seter på øverste dekk. Vi satte oss og tittet over på bussen som passerte oss og som så mye nyere ut... Men!! De hadde ikke polstrede seter, bare harde plastikkseter. Rart hvordan man ser etter positive ting i desperasjon for å finne positive sider ved valget. 

OK. Sjåføren/guiden introduserte seg og vi var klare for tur. Det gikk ikke mange sekundene før vi skjønte at det kanskje lå mere til denne turen enn hva det først så ut til. Vi fikk et par rappe vitser servert over høyttaleren da det lå en en fed-ex foran oss etter kun få meter og holdt igjen trafikken. Vi fliret litt av vitsen og gjorde oss klar for ChinaTown. 


Som eneste buss med tillatelse til å kjøre igjennom porten og inn i Chinatown, i følge vår sjåfør, var vi visst heldige som fikk starte turen her. Vi så de andre bussene styre unna imens vi kjørte rett frem. Sjåføren mente også at skriften på skiltet i buen betyr: You break, you buy. Er ikke helt sikker på det men med tanke på at det er fullt med krimskrams og nipps der så er det heller ikke utenkelig. 😀



Flere av bygningene hadde mye historie og Bruce Lee hadde blant annet flere scener i filmer herfra. 

Hippie strøket var neste på ruta. Her var det mye syre en gang i tiden. Etter hva vi kunne se så var det kanskje fortsatt det..?  Mer om det i morgen.


Pier 39 og Fisherman´s Wharf var også punkter på ruta. Her er det ingen ting å se i følge sjåføren. Her  er alt overpriset og alt de selger her er dritt man ikke trenger. "Jeg vil heller dø enn å gå inn på Pier 39"...  Veldig ærlig han sjåføren. 


Vi fikk tilbud om å kjøpe pizza på bussturen. Vi måtte si ifra så skulle han bestille og plukke opp på ruten. Ikke bare det men brus og potetgull også. Er det noen som liker øl? Vi er eneste bussen som også serverer øl sa han. Jeg trodde han tullet men neida. De hadde øl! Dette var kanskje ikke helt etter boka men hvem er vi til å dømme. De var vist de eneste som tilbydde det. Vi undres stadig mer og mer på hvorfor de får dårlig reviews? 

Lombard street var heller ikke noe spesielt mente han. Det var litt dust å bare kjøre:" Left, Right, Left, Right, Left, Right, Left, Right, Left, Right" (Guidens egne ord).


Etter Pier 39 gikk turen mot Golden Gate Bridge

Ungene hadde orkesterplass og fikk inntrykkene rett inn. De koste seg og fliret og lo av guiden hele veien.


Man kunne skimte Alcatraz på vei mot Golden Gate. 


Over broen blåse det og var ganske surt og kaldt denne dagen. Vi krøp sammen men fikk tatt noen bilder allikevel.


Vi stanset på en utkikksplass slik at vi kunne gå av og ta noen bilder. Tåken kom helt plutselig på bare noen minutter.


Sterk sidevind gjør underverker med sveisen ser jeg..


Vi satte oss på igjen og returnert tilbake over broen. Vi fikk beskjed om at det kom til å vaie litt godt i bussen og guiden mente vi skulle kjøre reggae style. Han fyrte opp med Buffalo Soldier og la på hjul. Hehe artig seanse hvor du har en dobbeltdekker buss som svaier godt fra side til side med Bob Marley til. Mildt sagt dritkult. 


Turen ble avsluttet med et besøk innom Golden Gate Park på vei hjem.




Ok, hvordan var turen? Med så mye negativt på nettet om denne turen så forstår vi ingen ting. Vi har hatt 2 timer med stand-up show og omvisning. Det var mange flere ting vi så enn hva vi har skrevet her. I følge omtalene så hadde visst vi flaks. Dave eller David får veldig skryt men resten av sjåførene får slakt. Vi valgte å ikke hoppe av under turen da vi ønsket å oppleve ferdig opplegget til Dave/David. Det var lenge siden vi hadde fliret så mye alle fire og var svært fornøyd med dagen. 5 stjerner glatt. Så får det heller være at bussen var sliten og øl/brus ble servert fra gamle kjølebagger. Her var det definitivt: More than meets the eye!!


Kommentarer